FIBROMYALGIE PROGRAMMA – STAP UIT JE PIJN & IN CONTROLE

FIBROMYALGIE | PROGRAMMA

STAP UIT JE PIJN EN IN CONTROLE

Herken je dit:

 • Iedere ochtend is het weer aftasten wat je vandaag kunt doen; Fibromyalgie bepaalt jouw agenda;

 • Je zou er heel wat voor over hebben om een nacht goed te slapen en dan ook uitgerust wakker te worden;

 • Jij staat altijd voor iedereen klaar, maar andersom zou je het ook wel eens fijn vinden als er ruimte voor jou was;

 • “Er maar mee leren leven” is nou net wat je niét wilt, jij wil nou juist van die fibromyalgie af!

 • Je bent het beu om van het kastje van de muur gestuurd te worden voor tijdelijke oplossingen.

 • Je bent er klaar voor om de controle weer in eigen handen te nemen en je klachten bij de bron aan te pakken.

KOMT BOVENSTAANDE JE BEKEND VOOR?

BEHEERST FIBROMYALGIE OOK JOUW LEVEN?

Hoe zou het zijn om zelf in controle te zijn?

Om zelf de sleutel in handen te hebben om uit die pijnlijke kooi, die je lichaam nu is, te stappen?

Welke dingen zou je doen, wanneer je erna niet een week zou moeten bijkomen?

Welke jurk zou je uit de kast trekken om naar dat feest te gaan, waar je gewoon naartoe kunt?

Wat betekent het voor je om ’s avonds moe maar voldaan te gaan slapen en de volgende ochtend weer uitgerust wakker te worden?

En hoe zou dat veranderen hoe jij je leven leeft?

 

Waar een wil is, is een weg.

En als jij echt wilt, kan ik je daarbij helpen.

STAP UIT JE PIJN EN IN CONTROLE

Ik wil je één ding van te voren duidelijk zeggen;
Dit programma gaat niet over nooit meer pijn hebben, of nooit meer moe zijn.
Dat zijn namelijk twee heel belangrijke functies van je lichaam.
Je bent soms gewoon moe, en je hebt soms pijn.

Dit programma gaat wel over grip krijgen op de klachten die je nu ervaart.
Zodat jij de sleutel in handen krijgt, om je te ontdoen van de kooi waarin je nu gevangen zit.
En je er dus nooit meer in gevangen hoeft te zitten.

In 3 maanden werken we er samen naar toe, dat jij de teugels weer in handen hebt.
En fibromyalgie je leven niet meer beheerst.

 

IN DEZE DRIE MAANDEN KRIJG JE:

8 individuele consulten

een begeleidend werkboek

e-mails met ondersteunende video’s

 

 

De nadruk zal liggen op:

Wat is de kern van jouw fibromyalgie?

 • Wat heb jij nodig om de regie te kunnen nemen?

 • Welke stappen ga je daar in zetten?

 • Hoe ziet een leven eruit waarin je de pijn de baas bent?

 • Ik gebruik o.a. acupunctuur om je klachten te verlichten.

 

AAN HET EIND VAN DIT PROGRAMMA:

Weet je hoe je opkomende klachten direct de kop in kunt drukken, zodat je gewoon jouw leven kunt leven;

Kan je uitgerust en energiek aan de dag beginnen;

Voel je je sterker en niet meer geleefd door je klachten;

Is het rustiger in je hoofd, omdat je je minder zorgen hoeft te maken over je gezondheid;

Kortom: Je stapt uit je pijn en ín controle!

INVESTERING:

Als eerste vraagt dit programma een investering van tijd.
Het programma bestaat uit 8 consulten waarin we samen aan de slag gaan.
Het eerste consult is 2 uur en de vervolgsessies duren 1 uur.
Tussen de consulten zitten één tot 3 weken, waarin jij zelf aan de slag kunt gaan met de verdiepingsoefeningen.

De investering is 795 euro.

Wanneer je liever in drie deeltermijnen betaalt, kan dit ook.
Dit is dan 269 euro per termijn.

There’s no time like the present!

Klik op de knop en zet direct de eerste stap om in controle te zijn.

DIT ZEGGEN VROUWEN DIE DE REGIE AL TERUG GEPAKT HEBBEN:

 • Ik had al eens eerder een traject gedaan en de verwachting was wel dat de acupunctuur een goede aanvulling zou zijn, maar dat het vooral zou gaan om je eigen denkproces. Het ging al langer niet lekker met mijn lijf en toen een collega me dit voorstelde dacht ik: “Ik moet hier iets mee.” Dit programma heeft me weer extra focus op mezelf gebracht. Ik denk veel te veel, en dat slaat op mijn lijf. Ik zet mezelf eigenlijk nooit op de eerste plaats, pas me altijd aan anderen aan, en daar mag ik me wel meer bewust van zijn. Dat was wel even wennen. Ik ben een stuk milder naar mezelf geworden. Ik had niet door hoe kritisch ik op mezelf was. Toen ik begon had ik veel pijnklachten en nu fluctueert het een beetje. Wat scheelt is dat ik het nu aan voel komen en ik er dan meteen bewust op in kan spelen. Volgens mij is het voor iedereen goed om dit traject te volgen. Mensen met fibromyalgie, zoals ik, om je er bewust van te worden wat je er zelf aan zou kunnen doen. Dit programma is niet voor mensen die teveel in de weerstand zitten, en er nog niet voor open staan. Je moet wel naar jezelf durven kijken. Als je alles als een aanval ziet, ben je hier waarschijnlijk nog niet klaar voor.

  Edith
 • Voor ik aan dit traject begon was ik echt aan het einde van mijn Latijn. Ik hoopte dat ik minder pijn zou krijgen en dat is ook gebeurd, vrij snel in het traject eigenlijk al. Als ik alleen was afgegaan op wat mijn huisarts zou aanraden, had ik dit niet gedaan. Maar ik hoorde van anderen dat dit zou kunnen helpen. Dit programma heeft me gebracht dat ik eigenlijk geen pijn meer heb en dat ik wat liever voor mezelf ben. En dat ik weet dat het voor mij helpt, de oefeningen en de behandelingen. Ik raad dit aan voor mensen die in hun hele lichaam pijn hebben en die veel last hebben van een constant gevoel van gespannenheid. Ik raad dit niet aan voor mensen die nog niet klaar zijn om een omslag te maken. Die zouden zijn als een muur, waar je niet doorheen komt. Voor mij was het meest waardevol de gesprekken met Inge en de handvatten die ze me gegeven heeft.

  Sissie

HA, IK BEN INGE!

Als zestienjarige was ik bezeten van sport, vooral atletiek. Ik trainde 4 keer per week en droomde van ooit Olympisch Goud. Ik had een paar grote voorbeelden, maar de belangrijkste voor mij was Carl Lewis. Hij was van oorsprong verspringer, maar won in 1988 in Seoel niet alleen verspring medailles, maar ook bij hordelopen en sprint. Wat een man! En dat zou ik ook gaan doen.

Tot ik door een stom ongeluk geblesseerd raakte. Normaal gesproken zou ik na een operatie en revalidatie zo weer de baan op moeten kunnen stappen. Maar het liep anders.

15 jaar later had ik diverse operaties en talloze revalidatietrajecten achter de rug. Mijn droom lag in scherven, en ik had constant pijn. Sporten had ik helemaal maar opgegeven en ik was daardoor een stukje van mezelf kwijt.

Fast Forward naar nu, en er staat een ander mens. Dankzij een lieve vriendin werd ik zo’n 10 jaar geleden op een ander spoor gezet. Ik had al mensen in mijn omgeving die voor hun chronische klachten naar een acupuncturist gingen, maar ik had de stap zelf nog niet gezet. En ik was enthousiast over de resultaten. Zelfs zo enthousiast dat ik zelf acupunctuur ben gaan studeren. De kracht van de samenwerking tussen lichaam en geest fascineerde me!

Om in de praktijk nog meer te halen uit die krachtige samenwerking, coach ik mijn cliënten naast de acupunctuurbehandelingen. Zodat ook zij die wederzijdse beïnvloeding kunnen gebruiken om betere resultaten te behalen.

Het raakt me dat mensen met chronische pijn, zoals fibromyalgie in de reguliere geneeskunde vaak van het kastje naar de muur worden gestuurd. Het is zo frustrerend als je de boodschap meekrijgt dat je er maar mee moet leren leven. Ik kijk alleen door een andere bril naar deze klachten. En vanuit de acupunctuur gezien is er zoveel wél mogelijk.

Mijn hart maakt dan ook altijd een sprongetje als ik terugkrijg van cliënten dat ze voor het eerst sinds tijden goed hebben geslapen, of dat ze sterker in hun schoenen staan. We zijn zoveel meer dan ons lichaam. Ik help je daar graag aan herinneren.

VEELGESTELDE VRAGEN:

Wat kan ik van jou als coachend acupuncturist verwachten?

Een acupuncturist helpt je lichaam de balans weer te vinden, waardoor klachten verminderen. Dit is natuurlijk al heel fijn, maar als coachend acupuncturist ga ik een flinke stap verder. Om zeker te stellen dat de behaalde resultaten ook ná onze sessies beklijven, ga ik je daarbij ook gedurende de 3 maanden van het programma ondersteunen en begeleiden. Op deze manier werken we echt samen in dit voor jou zo belangrijke proces en hoef je het niet alleen te doen.

Ik ben bang voor naalden. Is dit programma dan wel geschikt voor mij?

Denk jij bij naalden aan bloedprikken of een infuus? Wis dit beeld direct van je netvlies! Voor acupunctuur worden héél dunne naaldjes gebruikt. Acupunctuur is trouwens ook geen dry needling, wat je misschien wel eens ervaren hebt bij de fysiotherapeut. Het is juist een heel vriendelijke manier van behandelen, met een verrassend krachtig effect.

Ik krijg vaak vanaf de behandeltafel de vraag wanneer het naaldje gezet wordt, terwijl er al meerdere naaldjes geplaatst zijn. Ze hebben het niet eens gevoeld!

 

Is dit programma ook voor mensen met meer chronische klachten dan alleen Fibromyalgie?

Jazeker! De meeste mensen hebben niet maar één klacht waar ze last van hebben en vaak hebben de verschillende klachten met elkaar te maken. Tijdens de eerste sessie inventariseren we wat in jouw situatie speelt en hoe dit met elkaar samenhangt. We gaan vervolgens met het totaalplaatje aan de slag.

 

Wordt dit programma ook vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, dit programma wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Heb jij een andere vraag, of wil je weten of dit echt iets voor jou is?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

WANNEER MOET JE JE NIET AANMELDEN VOOR DIT PROGRAMMA:

 • Je bent nog niet klaar om écht actie te gaan ondernemen; je houdt het nog wel even vol met een glimlach en opeengeklemde kaken.
 • Je pijnklachten geven je eigenlijk wel een veilig gevoel. Er dieper op ingaan en jezelf goed aankijken kosten je meer dan je pijn dat doet.
 • Je bent eigenlijk op zoek naar iemand die met je meepraat. Ik ben vanuit liefde en mededogen mijn praktijk gestart, maar ik prik door smoezen heen. Als jij daarvoor gillend wegrent, moet je je niet voor dit programma aanmelden, want dan gaan we samen geen resultaten behalen.