Goede voornemens

Goede voornemens
17 december 2019 Inge
goede voornemens

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Ik doe er al een aantal jaar niet meer aan. Ik weet namelijk dat die voornemens me helemaal niets gaan brengen. Want ik doe het namelijk nooit. Of als ik eraan begin, houd ik het misschien 3 x vol. Max.

Het staat heel goed op papier: meer sporten, meer tijd voor mezelf nemen, minder uitstellen, gezonder eten. Maar het levert me geen groots en meeslepende veranderingen op. Alleen teleurstelling in mezelf. Weer een jaar dat niet Mijn Jaar bleek.

Is dat bij jou ook zo?

Het wil trouwens niet zeggen dat ik geen verbeteringen in mijn leven wil, omdat het toch niet lukt. Ik pak het gewoon anders aan én ik hang het niet op één datum. En ik doe dat voor zowel werk, als privé en ik neem mijn algehele welzijn (lees óók gezondheid) daar in mee.

Wat ik dan anders doe?

Ik stel doelen.

Géén goede voornemens, maar doelen

Doelen stellen is iets anders dan een goed voornemen hebben. Het omvat namelijk zowel de droom als het actieplan om die droom te bereiken. Terwijl een goed voornemen vaak niet meer is dan “ik zou graag willen.”

Doelen stellen op je gezondheid, of op hoe je voelt, lijkt een beetje vergezocht. Hoe kun je nu zeggen “Ik heb over 6 maanden geen pijn meer” of “ik ben over 4 weken niet meer zo boos”?

Maar het is wel de manier waarop ik ook met mijn mensen in de praktijk aan de slag ga.

Aan het begin van een programma vraag ik waar we in de komende maanden naartoe gaan werken, dus wat het doel is. En hoewel de meeste mensen die bij me komen een zelfde klachtenpatroon hebben, zijn de doelen per persoon verschillend.

De één wil een dag met de kleinkinderen kunnen doorbrengen, zonder daarna een week plat te liggen, een ander wil misschien aan het werk en zich daar kunnen concentreren.

Wat je doel ook is, wanneer je er met een voor jouw passend actieplan naar toe beweegt, zul je gegarandeerd méér bereiken dan wanneer je slechts iets voorneemt.

Doelen vanuit hoofd en hart

Het is wel belangrijk dat het doel dat je jezelf stelt, niet alleen uit je hoofd komt ( ik moet 10 kilo afvallen, want dat is gezond) maar ook uit je hart ( en dat geeft me de energie en de bewegingsvrijheid om met mijn kleindochter te spelen). Want alleen als je je hart erin gooit, ontstaat er een heel dikke WAAROM je het wil. En die waarom motiveert je om door te zetten, ook als je even geen zin hebt.

Als je weet wat je wilt, is het ook goed om uit te stippelen wat je vervolgens gaat doen, om je doel te bereiken. En ik ben echt iedere keer weer onder de indruk van wat mensen in mijn programma doen of juist laten om hun persoonlijke doel te behalen:

Van de één op de andere dag dus geen suiker meer eten, vanaf nu warm ontbijten en dat inmiddels al een jaar doen, iedere dag een alarm zetten om een kwartiertje oefeningen te doen. En dat zijn er nog maar een paar.

En de doelen worden gehaald. Vaak zelfs nog eerder dan gedacht.

Want als je die stip aan de horizon zet, en daar iedere dag één stapje naartoe zet, kom je er. En als je voelt dat je vandaag misschien wel 2 stapjes kunt zetten, ben je er eerder.

Stop met goede voornemens

Als jij het dus ook zat bent om te blijven hangen in nooit uitgevoerde goede voornemens en iets echt heel graag wilt bereiken het komende jaar, maak er dan een doel van en hang er een actie plan aan om er te komen. En ga het DOEN!

En wacht niet tot over twee weken, maar begin gelijk. Want zoals het oude Chinese gezegde luidt: Het beste moment om een boom te planten, was 20 jaar geleden. Het één na beste moment is nu.

Is het bij jou net zo als bij de mensen die ik mag begeleiden naar hun doel?

Stel jij je ten doel dat fibromyalgie het komende jaar niet meer je agenda bepaald?

Plan dan direct een afspraak voor een gratis Prikkel Sessie in mijn agenda. Dan kijken we samen naar jouw persoonlijke doel en actieplan. En wie weet hoe snel jij je doel haalt!

Klik hier om een afspraak te maken.

Heb jij last van een overvol hoofd?
Ben je warrig en is je geheugen aan een reboot toe?

Doe dan mee met de online workshop “Heb Je Hoofd Helder”.

Klik hieronder voor meer informatie of om je direct aan te melden:

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.