ONLINE PROGRAMMA – GRIP OP JE PIJN

 

GRIP OP JE PIJN |  online programma

Voor vrouwen die verlangen naar
een leven na chronische pijn.
Samen aan de slag om grip op je klachten
te krijgen en voorbij de pijn te komen .
Ik help je de controle over je leven terug
te pakken, zodat jij niet meer door de pijn
geleefd wordt.

JA, DAT WIL IK!

Wil jij zelf je chronische pijn onder controle hebben en zonder rem erop leven?

 

Maar heb je al heel lang het gevoel dat:

Je niet kan doen wat je allemaal zou willen, omdat pijn je gevangen houdt?

Een gevoel van onzekerheid en een gebrek aan vertrouwen in je lichaam er voor zorgen dat je niets meer durft?

Je voelt je eenzaam en niet verbonden met mensen, omdat je steeds minder sociaal bent.

Dat je “er mee moet leren leven” niet meer kunt horen, zonder inwendig te gillen?

Pijnstillers eigenlijk het probleem niet oplossen. De pijn is tijdelijk minder, maar blijft maar terugkomen en de doseringen worden steeds hoger.

Je niet meer het vrolijke mens bent, dat je ooit wel was? Je lacht nog wel, maar je voelt het niet meer. Alsof er een grijs laagje over alles ligt.

Er diep in je oud zeer zit verstopt? En dat die weg gedrukte, onopgeloste zaken, steeds vaker om aandacht vragen.

Je niet met anderen kunt spreken over je pijnklachten? Je wilt ze er niet mee lastig vallen, maar voelt wel de behoefte om te delen. Je duwt het dus maar weer weg naar de achtergrond.

Hoe zou het voor je zijn om je weer licht te voelen en vrij te kunnen doen waar je zin in hebt, zonder voorbehoud? Om met zelfvertrouwen boven de pijn te staan en te weten dat jij goed genoeg bent, precies zoals je bent.

Je zou zo graag naar jezelf willen kunnen lachen in de spiegel, omdat je blij bent met wie jij bent. Je voelt dat je eigenlijk veel minder afhankelijk van medicatie wilt zijn. Dat je alleen wat steviger in je schoenen moet staan.

Je verlangt ernaar om los te zijn van oude pijn en met vertrouwen de toekomst in te stappen. Met de wetenschap dat je kracht kunt putten uit jezelf en uit je verbondenheid met andere mensen. Open kunnen praten en kunnen delen, zonder wegduwen en schaamte.

Ik weet hoe het is om je gevangen te voelen in pijn die niet lijkt te verdwijnen, die altijd weer opduikt, juist als je het helemaal niet kunt gebruiken. En ik ken de twijfels en onzekerheden.

Kan ik ooit weer vol meedoen met het leven?

Zou ik er niet mee hoeven leren leven, maar kan ik hier overheen groeien?

En durf ik dat wel?

Ik geloof dat wanneer je vertrouwt op jezelf en een gezonde samenwerking tussen je lichaam en geest de ruimte geeft, pijn je leven niet meer beheerst.

Dat je zelf grip op je pijn kunt hebben.

Hoe lang ga je je pijn nog blijven wegduwen en proberen te negeren?

Hoe lang neem je nog genoegen met er mee leren leven en blijf je een schaduw van jezelf?

Wees eens eerlijk, Hoe lang houd je dit nog vol?

Het is inmiddels een manier van leven geworden, dit is hoe je het gewend bent. Het is wat het is. Je masker opzetten en door blijven gaan is je tweede natuur.

En misschien droom je ervan dat er ooit een wonderpil komt. Of dat je morgen wakker wordt en dat dan ineens alles over is, met één vingerknip en je je weer energiek en vrij voelt. Maar energie en instant controle over pijn komen niet plotseling opdagen, zolang je je kleiner blijft maken en in cirkels blijft ronddraaien.

Ik wil open en eerlijk met je zijn. Vaak lukt het niet om in je eentje de antwoorden te vinden op de vragen die maar blijven ronddansen. Of om de jouw belemmerende gedachten en overtuigingen te doorbreken.

Je bent waarschijnlijk al een paar maanden of zelfs jaren aan het proberen om het allemaal zelf op te lossen, en je weet dat je hulp nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen zie je meer en kom je verder.

Je hebt iemand nodig die begrijpt waar jij mee worstelt. Iemand die een ander perspectief heeft en uit eigen ervaring weet wat er mogelijk is. Iemand die al is waar jij heel graag zou willen zijn en die hier ook al anderen heeft gebracht.

GRIP OP JE PIJN | ONLINE PROGRAMMA

In 12 weken help ik je ontdekken hoe jij zelf grip kunt hebben op chronische pijn.

We kijken samen op welke manieren jij de controle terug kunt pakken en je daarmee zelfverzekerd en ontspannen je leven kunt leven. Ik help je met het loslaten van oud zeer en het creëren van ruimte voor wie jij in de kern bent en altijd zou willen zijn.

Samen werken we aan een stevige basis, waar vanuit jij sterk kunt staan in verbondenheid met anderen. Zo zorgen we ervoor dat jij met zelfvertrouwen kunt doorbreken wat jou nu nog remt. We volgen een concreet stappenplan, waarmee jij sterker uit je pijn komt. Ik help je vol overtuiging van een leven met de handrem erop, naar een leven in vrijheid met de teugels in eigen handen.

Dit programma is speciaal gemaakt voor vrouwen die controle willen hebben over hun pijnklachten, steviger in hun schoenen willen staan en blij willen zijn met wie ze zijn, zoals ze zijn. Ik heb zelf de weg al gelopen en ben waar jij wilt zijn. Met mijn persoonlijke en gerichte aanpak doorbreken we de oude
patronen en behalen we de resultaten
die jou grip op je pijn geven.

 

JA, IK SCHRIJF ME IN!

Ik geloof dat jij succesvol grip op je chronische pijn kunt hebben, wanneer je pijn niet meer de hoofdrol geeft, maar zélf die plek gaat nemen. Als je oude troep, die jou niet dient, opruimt en ruimte maakt voor wie jij in de kern bent.

Veel vrouwen met chronische pijn focussen zich vooral op het onderdrukken van de pijn, zonder goed te weten dat je niet alleen moet richten op het symptoom, maar ook wat daar onder verstopt zit. Het gevolg is dat de pijn altijd weer terug blijft komen, vaak steeds een beetje erger, omdat ze niet luisteren wat hun lichaam ze probeert te zeggen.

Het is heel erg belangrijk om eerst te weten wat er aan de basis ligt van je chronische pijn. En dáármee af te rekenen, zodat je jezelf een kans geeft, om grip te krijgen op de symptomen.

De kracht zit ‘m in niet als een kip zonder kop van allerlei middeltjes uit te proberen. Maar wanneer je gestructureerd, vanaf de basis, aan de slag gaat, volgt daaruit vanzelf dat je steeds beter je klachten onder controle krijgt.

Met dit programma maak je jouw eigen handleiding zodat jij moeiteloos grip op je pijn krijgt.

WHEN I LET GO OF WHAT I AM

I BECOME WHAT I MAY BE

| Lao Zhu |

PRAKTISCHE | INFORMATIE

Programma inhoud

 • 12 weken samen online aan de slag richting grip op je pijn;
 • een persoonlijke startsessie van 1 uur, waarin we ingaan op jouw doelen en bepalen waar voor jou de nadruk op zal komen te liggen in de 12 weken dat we samen aan de slag gaan;
 • 3 persoonlijke online coachingssessies van 45 minuten, die je gedurende het programma zelf kunt inplannen.
 • Toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving, waarin je per week nieuwe lessen en opdrachten vindt;
 • Toegang tot de besloten Facebook groep waarin we successen delen en vragen gesteld kunnen worden. Ik ben zelf in deze groep altijd beschikbaar voor vragen.

Startdatum

Het eerstvolgende programma start op maandag 6 juli 2020.

Investering

Je investering voor dit programma is 497 euro.
Het is mogelijk om dit in drie delen te voldoen,
dan betaal je 170 euro per deel.

JA, IK WACHT NIET LANGER!

Ik weet wat je nu denkt. Dit kost geld! Is dit de investering wel waard? En wat nou als het niet kan waarmaken en ik niet ontdek hoe ik grip op mijn pijn kan krijgen?

Ik ken dit denkproces heel goed, heb het zelf ook vaak gehad. Maar zie eens hoe één van mijn klanten het mooi zei:

“Als mijn wasmachine het niet meer goed doet en ik er meer last van heb, dan baat, dan koop ik een nieuwe. Ik ben meer waard dan een wasmachine, mijn gezondheid is meer waard dan dit.”

Wat kost het je aan energie, frustraties en teleurstellingen als je zo door blijft gaan? Tegen welke prijs wil je alles houden zoals het is?

Stop met jezelf op de laatste plaats zetten, doorbreek je oude patroon en begin met jezelf naar waarde te zien. Zodat ook jij grip krijgt op je pijn.

WAT | LEVERT HET JE OP?

 • Je weet precies hoe je je pijnklachten onder controle kunt houden, ook in onverwachte momenten.
 • Je staat sterker in je schoenen en wordt niet meer overweldigd.
 • Je verstaat de taal van je lichaam en voelt je er weer in thuis.
 • Je hebt vertrouwen in jezelf en kan weer naar jezelf glimlachen.
 • Je hebt een stevig fundament waarop je steeds kunt terugvallen, wanneer er lastige situaties zijn, die je het hoofd moet bieden.
 • Je maakt keuzes die je voorbij de pijn brengen en je neemt de regie terug.
 • Je ervaart meer vrijheid, rust en voldoening.

Hoeveel lichter ga je door het leven
wanneer je wéét dat je grip op je pijn hebt?

Je hebt nu drie keuzes

Je kunt de situatie laten zoals hij is en het nog langer zelf proberen. Grote kans dat er niks verandert. Besef ook goed dat het feit dat je nog steeds geleefd wordt door je chronische pijn heel logisch is.

We leren ons aan te passen aan onze klachten. We horen dat we moeten leren leven met de pijn.  Dat het ook anders kan en dat er een weg voorbij chronische pijn is, dat krijg je meestal niet via de reguliere weg te horen. Het vraagt ook een andere manier van kijken naar pijn en naar jezelf en je lichaam. Een andere manier dan je misschien tot nu toe gewend bent. En dat moet je leren. Ook ik ben dat nog steeds aan het leren, en zal dat ook altijd blijven doen.

Je kunt je ook laten leiden door angst en onzekerheid. Dingen denken als: Ik vind het te duur, dus ik doe het niet. Of: Ik blijf nog even zelf proberen en als het echt niet meer gaat, dan zoek ik wel hulp. Dat kan natuurlijk, maar maak voor jezelf een goede afweging of wat dat je kost, het je wel waard is.

Je zult altijd ‘ongemak’ ervaren. Ongeacht het pad wat je kiest. Kies daarom heel bewust je ongemak. Wil je de ongemakken van groei voelen of het ongemak van vast blijven zitten in een situatie waar je steeds minder blij van wordt?

Of je doorbreekt de situatie en gaat serieus aan de slag met jezelf en met die chronische pijn. Grote kans dat alles verandert.

En doe het nu eens niet voor anderen, maar doe het voor jezelf, voor wat jouw leven zou kunnen zijn.

Het enige wat je nodig hebt om te starten met GRIP OP JE PIJN, is de motivatie om voorbij chronische pijn te komen. Tijdens het programma werken we samen aan WAT je kan doen en HOE je daar gaat komen.

DIT IS | INGE

Daar ging ik weer. Inmiddels operatie nummer 4. Ik had zelf eigenlijk de hoop op geen pijn meer opgegeven, maar de orthopeed zag er nog wel een mogelijkheid.

En het was zoals ik vermoedde;

Vier operaties en tien jaar verder, maar nog steeds kon ik niet zonder pijn in mijn knie staan. Nooit gedacht dat die ene valpartij zo’n impact zou hebben op mijn leven.

Fast forward naar nu. Ik dans, spring en stoei met mijn zoon. Het is alweer bijna 10 jaar ná die laatste operatie. En ik heb geen centje pijn meer. Een wonderpil? Nee niet echt. Maar wel een belangrijke omslag. Want door me niet meer blind te staren op mijn knie en mijzelf als een geheel van lichaam en geest te gaan zien, kon ik voorbij de pijn komen.

Met acupunctuur en een paar goede coaches wist ik het tij te keren en leef ik nu zonder rem erop en doe ik wat ik leuk vind.

Inmiddels help ik al een aantal jaar zelf mensen met chronische pijnklachten, met behulp van de die gouden combinatie, voorbij hun klachten te komen.

Acupunctuur, om het lichaam en de geest een duwtje in de goede richting te geven. Coaching om ervoor te zorgen dat mensen het zelf kunnen doen.

Want dat is het allerbelangrijkste: vertrouwen op het eigen kunnen van je lichaam en je geest.

WAT | ANDEREN | ZEGGEN

 • Ik had al eens eerder een traject gedaan en de verwachting was wel dat de acupunctuur een goede aanvulling zou zijn, maar dat het vooral zou gaan om je eigen denkproces. Het ging al langer niet lekker met mijn lijf en toen een collega me dit voorstelde dacht ik: “Ik moet hier iets mee.” Dit programma heeft me weer extra focus op mezelf gebracht. Ik denk veel te veel, en dat slaat op mijn lijf. Ik zet mezelf eigenlijk nooit op de eerste plaats, pas me altijd aan anderen aan, en daar mag ik me wel meer bewust van zijn. Dat was wel even wennen. Ik ben een stuk milder naar mezelf geworden. Ik had niet door hoe kritisch ik op mezelf was. Toen ik begon had ik veel pijnklachten en nu fluctueert het een beetje. Wat scheelt is dat ik het nu aan voel komen en ik er dan meteen bewust op in kan spelen. Volgens mij is het voor iedereen goed om dit traject te volgen. Mensen met fibromyalgie, zoals ik, om je er bewust van te worden wat je er zelf aan zou kunnen doen. Dit programma is niet voor mensen die teveel in de weerstand zitten, en er nog niet voor open staan. Je moet wel naar jezelf durven kijken. Als je alles als een aanval ziet, ben je hier waarschijnlijk nog niet klaar voor.

  Edith
 • Voor ik aan dit traject begon was ik echt aan het einde van mijn Latijn. Ik hoopte dat ik minder pijn zou krijgen en dat is ook gebeurd, vrij snel in het traject eigenlijk al. Als ik alleen was afgegaan op wat mijn huisarts zou aanraden, had ik dit niet gedaan. Maar ik hoorde van anderen dat dit zou kunnen helpen. Dit programma heeft me gebracht dat ik eigenlijk geen pijn meer heb en dat ik wat liever voor mezelf ben. En dat ik weet dat het voor mij helpt, de oefeningen en de behandelingen. Ik raad dit aan voor mensen die in hun hele lichaam pijn hebben en die veel last hebben van een constant gevoel van gespannenheid. Ik raad dit niet aan voor mensen die nog niet klaar zijn om een omslag te maken. Die zouden zijn als een muur, waar je niet doorheen komt. Voor mij was het meest waardevol de gesprekken met Inge en de handvatten die ze me gegeven heeft.

  Sissie

VEEL | GESTELDE | VRAGEN

WAT KAN IK VAN JOU ALS COACHEND ACUPUNCTURIST VERWACHTEN?

In dit programma ben ik voornamelijk je coach, en ik gebruik hiervoor o.a. de kennis uit 5000 jaar Chinese Geneeskunde. Chinese geneeskunde bevat wel wat meer dan mensen prikken en een heel groot deel gaat over mentaal gezond zijn. (Lichaam en Geest zijn tenslotte één geheel.)

In dit programma zal ik je dus helpen met het mentale aspect van grip op je pijn krijgen.

Maar ook sta ik je bij met tips en ondersteuning om je lichaam te helpen. En alles natuurlijk ook vanuit het perspectief van de Chinese Geneeskunst.

Ik ben je voorgegaan op het pad en ik vind het super dat ik anderen mag helpen om ook grip op hun pijn te krijgen. Niets maakt me blijer dan horen van mijn mensen dat ze zich niet meer zien als het slachtoffer van hun klachten, maar dat ze gemerkt hebben dat zijzelf de baas zijn. Ik maak stiekem (en niet stiekem) een klein dansje als iemand zich weet los te maken uit “er mee leren leven”.

Ik ben een gedreven coach, en zet als het nodig is de strenge juf – pet op. Want ik weet dat te zachte heelmeesters niet helpen wanneer er een patroon doorbroken moet worden. Ik sta je graag bij met humor en vertrouwen, om jou boven je klachten uit te laten stijgen.

WAT HOUDEN DE PERSOONLIJKE COACHINGSSESSIES IN?

We spreken als je start de momenten af, waarop we elkaar via Zoom of Skype treffen. Per sessie heb ik 30 minuten om jou zo to the point mogelijk te helpen, met waar jij op dat moment vragen over hebt.

Deze tijd is helemaal voor jou, dus jij bepaalt waar je op dat moment het meest behoefte aan hebt qua ondersteuning.

Ik  bereid me altijd goed voor, dus ik ontvang graag een dag van te voren per mail waar we het over gaan hebben. Dan kunnen we zoveel mogelijk uit de tijd halen die we samen hebben.

IS HET MOGELIJK OM HET PROGRAMMA IN DELEN TE BETALEN?

Ja, dat is zeker mogelijk. Je kunt het programma in één keer betalen (497 euro), of in drie delen (170 euro).

IK VIND NAALDEN ENG, IS DIT PROGRAMMA DAN WEL VOOR MIJ?

Een belangrijk onderdeel van het programma bestaat uit acupunctuur (4 behandelingen). En als je nog nooit acupunctuur hebt gehad, kunnen die naaldjes spannend zijn.

Weet dat acupunctuur iets heel anders is dan dry needling.

Acupunctuur mag geen pijn doen en is een heel zachte vorm van behandelen.

Daarbij gebruik ik naaldjes die dunner dan een haar zijn, of, als de situatie er om vraagt, prik ik niet door de huid, maar gebruik ik een soort duwstokjes op de huid.

Je kan dus het beeld van injectienaalden uit het raam gooien.

 

WORDT DIT VERGOED VANUIT DE ZORGVERZEKERING?

Nee, dit programma wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering, ook niet vanuit de aanvullende verzekering.

 

Ja, ik wil grip op mijn pijn!