OVER MIJ

MIJN | VERHAAL

Ik was 16 jaar, was gek op atletiek en ik had één droom; de vrouwelijke Carl Lewis* worden.

Ik trainde 3 tot 4 dagen per week en was aan het klaarstomen om mee te kunnen gaan doen aan de NK voor de jeugd.

Toen sloeg een gymles op school mijn droom volledig aan diggelen.

We waren aan het speerwerpen en tijdens het gooien gleed mijn voet weg op het natte gras en lag ik met mijn been in een bizarre hoek op het veld. De pijn was verschrikkelijk en ik moest geopereerd worden.

Het was de bedoeling dat alles daarna wel weer goed zou komen.

Maar 15 jaar en 3 operaties later (!) had ik nog steeds pijn in mijn knie. Ik vermeed steeds meer situaties waarbij ik misschien wel door mij knie zou zakken en ontwikkelde hierdoor uiteindelijk een paniekstoornis, die nog veel meer kapot maakte dan mijn knie.

Gelukkig kwam toen het omslagpunt.

In mijn familie was iemand met aangezichtspijn, die hier door middel van acupunctuur en aanpassingen in de voeding en levensstijl helemaal vanaf was gekomen. En dat terwijl de artsen in het ziekenhuis geen directe oorzaak konden vinden en al zijn tanden en kiezen hadden willen trekken.

Ik was verbijsterd en getriggerd: Dat wilde ik ook!

En zo geschiedde; Ik ben alweer jaren pijnvrij en heb ook geen paniekaanvallen meer. Ik ren, ik spring en heb in de zomer de tijd van mijn leven op Rock Werchter.

Omdat ik zo geïnspireerd was door de oeroude en soms belachelijk simpel lijkende kracht van Acupunctuur, heb ik mijn leven omgegooid en ben het gaan studeren. Als coachend acupuncturist help ik nu andere vrouwen om hun chronische pijnklachten de baas te worden.

MIJN VISIE OP CHRONISCHE PIJN

“Ik geloof dat chronische pijn 100% iemands eigen verantwoordelijkheid is. En daarom raakt het me, dat zoveel mensen hun dromen, wensen en verlangens opgeven omdat ze chronische pijnklachten hebben. Ik geloof dat pijn niet een status quo hoeft te zijn, maar dat het je leven niet hoeft te beheersen, als je je verantwoordelijkheid neemt en vertrouwt in je eigen kracht.”

WAT HANDIG IS OM OVER MIJ TE WETEN

Er stroomt Rotterdams bloed door mijn aderen, ik sta dan ook bekend om mijn directheid, opgestroopte mouwen en scherpe gevoel voor humor. Ik ben een echte informatiespons en deel die informatie te pas én onpas met iedereen die er wat aan zou kunnen hebben. Mijn vrienden vinden me een enthousiaste spring-in-het-veld, maar weten dat ze bij mij juist ook over de diepere dingen in het leven terecht kunnen.

ALS JE MIJ ECHT KENT, WEET JE DAT…

  • Mijn hoofd altijd vol met liedjes zit
  • Ik mezelf kwijt raak in goede boeken
  • Je me wakker kan maken voor chips met zelfgemaakte guacemole
  • Jan en Bengt mijn alles zijn
  • Ik allergisch ben voor oneerlijkheid
  • Taal, zeg maar, echt mijn ding is

HEB IK JE GEPRIKKELD EN WIL JE KENNIS MAKEN?

BOEK HIER JE GRATIS PRIKKEL SESSIE

*Carl Lewis was een TOP atleet in de jaren 80. Hij was een klasse apart op sprint, horden én verspringen (!!!) Nog steeds een persoonlijke held van me als mens 😊