Is je energie op, dan maak je toch nieuwe?

Is je energie op, dan maak je toch nieuwe?
12 juli 2018 Inge

De allereerst keer dat ik bewust ervaarde dat ik zelf met energie kan spelen, was toen ik heel erge pijn in mijn onderbuik had tijdens mijn menstruatie. Ik zal een jaar of 17 geweest zijn. Ik ging op mijn rug liggen met mijn ogen dicht en hield mijn handen zo’n 5 centimeter boven mijn buik. In gedachte stuurde ik energie door mijn handen naar mijn buik. Geen idee waarom ik dat deed. Ik voelde middenin mijn handpalmen een plek steeds warmer en warmer worden en het voelde heel goed toen ik boven mijn buik langzaam mijn handen heen en weer bewoog. Buikpijn over. En toen wist ik het zeker; Ik kon toveren!

Ok, niet echt. Maar ik had wel iets moois ontdekt, waar ik nu in mijn praktijk dagelijks gebruik van maak: Energie kun je sturen.

Ik denk dat energie één van de vaagste begrippen is die we dagelijks gebruiken. We weten allemaal wat we ermee bedoelen, maar het is zo ongrijpbaar als de pest. Volgens mij vind ik het daarom vaak zo lastig om uit te leggen wat ik nou eigenlijk doe met die enge priknaaldjes van me.

Heb jij energie?

Ok, dit is een beetje flauw, maar eigenlijk is alles energie, dus zelfs als je op bovenstaande vraag “nee” hebt geantwoord, is het eigenlijk “ja”. Je kunt moe zijn, je futloos voelen, of niet vooruit te branden zijn, maar je hebt energie. Anders zou je niet kunnen ademen, zou je hart niet slaan en zou je niet met je ogen kunnen knipperen.

Dat je niet véél energie hebt, is mogelijk. Net als dat je energie geblokkeerd kan zijn. Maar daar kun je wat aan doen. Helaas kun je niet online 6 kilo nieuwe energie bestellen, waar ik overigens vóór ben, maar je kunt de blokkades opheffen en je kunt je lage energie weer op peil brengen. Zelfs als je niet precies weet wat je aan het doen bent, zoals ik met mijn menstruatiepijn.

Energie stroomt overal

In de loop der jaren en voornamelijk gedurende mijn opleiding Acupunctuur, ben ik steeds beter geworden in het sturen van die energie. Waar ik begon met die onbewuste handoplegging, weet ik nu hoe meridianen door het lichaam lopen en kan ik daar gebruik van maken om heel specifieke blokkades in de energiestromen op te lossen. En dat is wat ik nu dagelijks in de praktijk doe.

Volgens de Chinese Geneeswijzen is pijn namelijk een aanwijzing dat energie niet doorstroomt door een blokkade, óf dat er onvoldoende energie op een plek aanwezig is. Doormiddel van de acupunctuur doorbreek ik de blokkades en kan de energie ook weer worden aangevuld. Wat ik wel echt heb moeten leren hierin, is dat ik hiervoor niet mijn eigen energie gebruik, maar dat ik eigenlijk een doorgeefluik ben van de energie die overal  in en om ons heen is. En toen werd het weer vaag, maar ook weer niet.

Energie is namelijk overal. Je voelt dat zelf, al dan niet bewust, ook. Op de ene plek voel je je goed, op een andere minder. Van sommige dingen krijg je energie en er zijn misschien situaties die je energie opslurpen.

Spelen met je gedachten

Een belangrijk aspect van hoe ik werk met die energie, is dat ik me voorstel hoe die energie beweegt en waar die stroomt. Misschien heb jij ook wel eens meditatie oefeningen gedaan waarbij je je moest voorstellen dat je verbonden bent met hemel en aarde. Voelde je daarna ook energieker? Eigenlijk is dat spelen met je gedachten, waardoor energie in beweging wordt gezet. Tijdens de sessies in mijn praktijk, maak ik hier veel gebruik van, zowel bij mezelf, als bij mijn cliënten.

Gedachten zijn dan ook een heel belangrijk onderdeel van het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Je kunt er namelijk mee sturen. En hoe meer je je hier bewust van wordt, hoe meer je dit traint, hoe meer effect het heeft.

Energie en gedachten

Je zou dus kunnen stellen dat je gedachten ook een vorm van energie zijn. Ik heb er dan ook voor gekozen om in mijn praktijk niet alleen te werken met de energiestromen in de meridianen, maar ook de nadruk te leggen op de gedachte-energie van de mensen die bij me komen. Omdat volgens mij lichaam en geest één zijn, geef ik ook allebei die aspecten, de energie van je lichaam én de energie van je geest, evenveel aandacht. En behalen we de beste resultaten.

Hoe merk jij dat de energie door je lichaam stroomt? Of ervaar je dat eigenlijk niet? Zou je dat wel willen?

Heb jij pijn in je lichaam en zou je de energie weer in beweging willen zetten, maar heb je daar wat externe ondersteuning bij nodig? Boek dan hier een gratis gesprek met mij. In deze Prikkel Sessie van 20 minuten geef ik je direct toe te passen tips waar jouw energie weer van gaat stromen.

HEB IK IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Had je een “light bulb”-momentje?
Ben je geïnspireerd en wil je meer waardevolle tips die je écht verder helpen? Ontvang ze wekelijks in je mailbox!
Je ontvangt het e-book “Je Pijn de Baas” er als bonus bij.


dit veld niet invullen s.v.p.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.