Zo hoef je nooit iets te doen aan je chronische pijn.

Zo hoef je nooit iets te doen aan je chronische pijn.
18 mei 2020 Inge

Hoe fijn zou het voor je zijn als je nooit iets zou hoeven doen aan je pijnklachten? Als je je volledig doof kon maken voor dat geschreeuw van je lichaam? Wat zou het je opleveren, wanneer je niet de confrontatie met jezelf zou aan hoeven gaan en je geen skeletten zou vinden, omdat je de deur van de kast gewoon dicht zou laten zitten?

Ik deel hieronder drie manieren waarop je dit ook voor jou kunt laten werken.

Blijf doorgaan en accepteer dat pijn bij je leven hoort

Klem je kaken op elkaar, stop je vingers in je oren en ga gewoon door. Waarom zou je aandacht geven aan het geroep van je lijf? Negeer het gewoon! Iedere keer dat je pijn voelt, breek je er gewoon doorheen. Je slikt een paar pijnstillers, slaappillen, wat er ook nodig is en je dwingt je lichaam tot stilte. Dan kun jij doorgaan met doorgaan.

Vermoeidheid, daar moet je ook lak aan hebben. Er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag en rust is een luxe. Dat is toch niets voor jou? Er is werk aan de winkel, things to be done. En alles stopt als jij niet doorgaat. Dus keuze is er niet.

Pijn hoort tenslotte bij jouw leven, dus beter wen je er gewoon aan en duw je het weg als het in de weg staat.

Acceptatie dus. Dit is het en leef er mee. Stel je niet aan, speel met de kaarten die je gekregen hebt.

Creëer ruis

Wanneer pijn het enige is waar je mee zou moeten dealen, dan is al je focus hier op gericht. En dan moet je er dus iets mee. Om dat te voorkomen moet je er voor zorgen dat je voldoende ruis creëert. Maak je dus zorgen om andere dingen, om andere mensen en of het daar wel goed mee gaat. Zorg ervoor dat je zo begaan bent met de wereld om je heen, dat je jezelf makkelijk kunt negeren.

Je kunt er ook voor kiezen om dingen die niet heel erg belangrijk zijn, heel groot te maken, zodat je daar al je verdriet en frustratie in kwijt kunt. Dan kun je je pijnklachten een ondergeschikte plaats geven en eisen ze minder je aandacht.

Maak van je pijn jouw identiteit

Een heel andere manier om nooit iets te hoeven doen aan je pijnklachten is ze juist helemaal in de spotlights te zetten. Zo worden ze een stevige muur en een veilige burcht. Dan heb je altijd een gegronde reden om iets niet te doen en hoef je geen nee te zeggen. Mensen vragen het niet eens meer aan je, om jou te beschermen.

Je kunt jezelf dan ook heel erg sterk voelen, omdat jij doet wat je doet, terwijl je die klachten hebt. Dat doet niet iedereen jou na.

Je hebt ook iets om altijd op terug te vallen, een stevig houvast.

Is deze boodschap voor jou?

Wanneer je tot hier gekomen bent met lezen, dikke pluim. Lees je dit en doet het je niets ( of vind je het misschien wel handige tips!) dan raad ik je aan om me niet te volgen. Dan heb ik niet de boodschap die voor jou belangrijk is om te horen.

En als je me nu op z’n zachts gezegd niet heel erg aardig meer vind, als je het gevoel hebt dat ik met mijn vinger op een blauwe plek aan het drukken ben, en je je getriggerd voelt, dan heb ik mijn doel bereikt.

Ik wil namelijk dat wat ik hier geschreven heb, je raakt, irriteert, een ongemakkelijk gevoel geeft en je misschien zelfs boos maakt.

Waarom?

Omdat wat ik geschreven heb, precies omschrijft wat ik zo veel van jullie met chronische pijnklachten zie doen.

Door blijven gaan, negeren, wegduwen, ruis maken, nog meer ruis maken, je klachten dragen als een soort badge of honor.

Alles, alles om maar niet te hoeven kijken, voelen, horen, proeven, ruiken wat er eigenlijk aan de hand is. Om jezelf maar niet in de ogen te hoeven kijken, om maar geen aandacht te hoeven geven aan oud zeer, om maar niet toe te hoeven geven dat je doodongelukkig bent met het leven dat je hebt.

Ik heb een serieuze vraag voor je:

Is dit wat je echt wilt?

Of zou je liever een andere keuze maken?

Om die andere keuze te maken, zou je dat rare, verwrongen verhaal wat ik schreef 180 graden kunnen draaien.

Niet doorgaan, maar stilstaan. Niet negeren, maar aandacht geven. Geen ruis maken, maar focussen. Je klachten niet als bescherming gebruiken, maar sterk in je eigen schoenen staan.

Kijk eens wat een ruimte dat geeft.

Ik help dagelijks mensen om uit die negatieve cirkel te stappen en een ander perspectief te krijgen. Nieuwe hoop, andere mogelijkheden, een frisse blik. En ik geef handvatten voor het “hoe dan?”.

Voel jij aan alles dat jij ook op een andere manier met je chronische pijn om wilt gaan? Wil jij jouw verhaal 180 graden keren?

Ik heb deze maand nog 4 plekken voor een gratis online 180 graden gesprek.

Tijdens dit gesprek kijken we samen, hoe jij het tij kunt keren wat betreft jouw chronische pijnklachten.

In 45 minuten help ik je helder krijgen, waar je jezelf nu saboteert en krijg je  waardevolle handvatten waarmee je direct het verschil gaat merken.

Druk op de knop

Ik wil een gratis gesprek!

En stuur me een berichtje dat jij één van die 4 plekken wilt en je telefoonnummer. Dan neem ik contact op om het gratis gesprek in te plannen.

KLAAR MET JE CHRONISCHE PIJNKLACHTEN?

Schrijf je dan nu in voor Prikkelingen en ontvang wekelijks handige tips en inzichten,
over alles wat met chronische klachten te maken heeft, in je inbox. Als cadeautje ontvang je direct jouw inzichtdagboek. Wil jij de eerste stap zetten naar meer controle over hoe je je dagelijks voelt? Stop met aannames en begin bij de feiten.

Voornaam
E-mailadres
Ik heb het privacy reglement hier gelezen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.