Drumstel Drama

Drumstel Drama
19 oktober 2020 Inge

Het was de dag voor het concert. Ik werkte als productieleider (regelnicht)  in een theater. De zaal was stijf uitverkocht, want de band was superpopulair en kwam alleen bij ons optreden.

 

Omdat ze alleen even voor hun optreden heen en weer zouden vliegen, was het teveel gedoe om een volledig dromstel mee te zeulen. Dat zouden we hier wel regelen.

En dus belde ik die dag ons vaste verhuurbedrijf. Let wel, redelijk in de start periode van online, dus veel ging nog per telefoon. Helaas, drumstel was al verhuurd. Nou ja, geen probleem. We bellen gewoon de nummer twee.

Maar ook daar geen drumstel beschikbaar.

Lichte onrust. Die na het vijfde vruchteloze belletje transformeerde tot bijna blinde paniek. Er was in geheel Rotterdam en omstreken geen drumstel meer te vinden! Er was namelijk dat weekend een DRUM festival. Dat verzin je toch niet?!

Wat te doen?

Ik zou boos kunnen worden op mezelf. Waarom bel je nu pas? Je wist dit gisteren al. Toen had je toch ook kunnen bellen? Dan had je nu misschien wel een drumstel gehad.

Ik zou de band de schuld kunnen geven. Ze wisten vast al eerder dan gisteren dat ze hier een drumstel wilden gebruiken. Waarom melden ze dat niet tijdens het boeken?

Ook een optie was me af blijven vragen hoe het in hemelsnaam mogelijk is, dat werkelijk ieder drumstel in de hele regio nodig is voor een ander evenement. Precies als IK er maar eentje nodig heb.

Dit zou me allemaal geen stap verder gebracht hebben.

Ik moest niet blijven kijken naar het probleem, maar op zoek naar een oplossing.

Vaak als je je rug keert naar het probleem en je bewust richt op oplossingen, worden je gedachten direct een stuk helderder.

In plaats van de ronddraaiende gedachten-spaghetti, komen er mogelijkheden naar boven drijven.

Wat kan wel?

Mijn eerste wat-kan-wel-gedachte was dan ook direct de grote hoeveelheid aan bands en muzikanten die ik in mijn vrienden en kennissenkring heb. Het was toen ook met twee belletjes en een krat bier als betaling geregeld.

Wat heeft een verhaal over drumstellen te maken met jou?

En is dit niet een beetje een storm in een glas water? Je druk maken om niets?

Wanneer je je ergens heel druk om maakt, is dit de kern waar alles om draait. Iedere gedachte draait eromheen. Of dit nu de mogelijkheid is dat je een uitverkocht concert verstierd hebt, of dat je je ziek moet gaan melden door je klachten, of omdat je geen toekomst meer ziet zonder pijn.

In cirkels ronddraaien zet je vast.

Je focussen op het probleem, lost het niet op. Open staan voor oplossingen vaak wel.

Lukt het jou om jezelf van het probleem los te rukken en open te staan voor wat oplossingen zouden kunnen zijn?

Ik hoor van de mensen in mijn praktijk, dat ze het fijn vinden dat ik ze help om hun blik op de oplossingen te houden. Omdat het lastig kan zijn om los te komen van hun pijn-probleem dat hen al jaren in de greep heeft.

Wil jij hier ook hulp bij? En wil je weten of ik voor jou de juiste persoon ben om samen mee naar een oplossing te komen? Stuur me dan een mailtje en we maken een belafspraak.

KLAAR MET JE CHRONISCHE PIJNKLACHTEN?

Schrijf je dan nu in voor Prikkelingen en ontvang wekelijks handige tips en inzichten,
over alles wat met chronische klachten te maken heeft, in je inbox. Als cadeautje ontvang je direct jouw inzichtdagboek. Wil jij de eerste stap zetten naar meer controle over hoe je je dagelijks voelt? Stop met aannames en begin bij de feiten.

Voornaam
E-mailadres
Ik heb het privacy reglement hier gelezen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.