
Zondagochtend, net wat meer tijd om een lekker ontbijtje klaar te maken. Dit is een grote favoriet van ons schattekind, die graag meehelpt met het stijf kloppen van het eiwit en de eitjes breken. (En het opeten natuurlijk!)
Warm ontbijten is, zeker als het buiten kouder is, voor je spijsvertering een cadeautje. Daar lees je HIER meer over. Maar we nemen er meestal niet de tijd voor…
Daarom deze smullerigheid die je op je gemakje kunt klaarmaken, wanneer je niet hoeft te rennen en te draven.
De meeste ingrediënten vindt je gewoon in de supermarkt en zo niet, dan zijn ze zeker bij de bio-winkel te vinden, zoals Eko Plaza.
Het recept is van Jutta Koehler uit haar boek “Ontbijt je Fit“, wat je op bol.com kunt vinden, als je meer warme gezonde ontbijtrecepten zoekt.
Deze spelt pannenkoekjes met blauwe bessen helpen je Maag en Milt met hun werkzaamheden en voorzien (op het juiste moment van de dag) in je zoetbehoefte.
RECEPT
Splits het eiwit van het eigeel, en houd de eiwitten even apart. Meng het eigeel met alle ingrediënten, behalve de boter en de bessen.
Laat het beslag minimaal 10 minuten rusten en wellen.
Het moet een stroperig beslag worden, dus voeg als het nodig is nog een beetje amandelmelk toe.
Voeg de helft van de bessen, na ze gewassen te hebben, toe aan het beslag.
Klop vervolgens in een vetvrije kom het eiwit stijf, tot pieken. Meng dit met een spatel luchtig door het beslag.
Doe wat boter in de pan en bak de pannenkoekjes aan twee kanten goudbruin.
Probeer ze ongeveer 10 cm doorsnede en 1 cm hoog te maken.
Serveer met wat agave siroop en de rest van de bessen.

Dit is heerlijk als ontbijt, maar wat houdt je tegen om deze pannenkoekjes voor de lunch klaar te maken. Of als avondeten 😉
EET SMAKELIJK!
HEB IK IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?
Had je een “light bulb”-momentje?
Ben je geïnspireerd en wil je meer waardevolle tips die je écht verder helpen? Ontvang ze wekelijks in je mailbox!
Je ontvangt het e-book “Je Pijn de Baas” er als bonus bij.
