Ping An | CONTACT

HEB JE VRAGEN,
WIL JE EEN PROGRAMMA BOEKEN,
OF ME GEWOON EEN LEUKE MAIL STUREN?

DAT VIND IK LEUK, WANT IK HELP JE GRAAG!

ADRESGEGEVENS


Ping An Acupuntuur
Westersingel 44
3014 GT Rotterdam

info@prikkelingen.nl
06-403 09 322

KvKnr: 69144257

Bereikbaarheid

De praktijkruimte van Ping An Acupunctuur is makkelijk te bereiken en midden in de stad. Bus, tram en trein stoppen vlakbij.

Met de auto kan natuurlijk ook, maar parkeren voor de deur kan wat lastig zijn. Ik raad iedereen die met de auto wil komen aan om te parkeren in één van de twee parkeergarages in de buurt: Parkeergarage Kruisplein of Parkeergarage Schouwburgplein. De wandelafstand tot aan de voordeur is ongeveer 5 minuten.

 

Recept: Speltpap met warm fruit

Recept: Speltpap met warm fruit
14 september 2018 Inge

Mijn allerliefste lievelingsontbijt!

Een lekker warm begin van de dag voor mijn systeem. Dat is het beste wat ik mezelf kan geven. Omdat ik niet iedere ochtend tijd heb om dit klaar te maken, bereid ik het ’s avonds voor. Ook maak ik in één keer meerdere porties klaar. Die gaan in de koelkast en hoef ik dan in de ochtend alleen nog maar op te warmen. Delish!!

Ik schreef HIER over waarom wat aangeprezen wordt als gezond ontbijten misschien voor jou niet de beste keuze is. En ik dacht: “Waarom deel ik mijn eigen lievelingsontbijt dan niet?” Dus bij deze!

Ik doe mijn meeste boodschappen gewoon bij de AH, en probeer zoveel mogelijk biologisch te eten. Met als bonus dat mijn lief een tuin vol met heerlijkheden laat groeien, dus veel vers uit eigen tuin.

Probeer zoveel mogelijk vers en biologisch te eten. Dat vindt je lijf prettig 🙂

RECEPT

Als eerste doe je de speltvlokken in een pan. Vervolgens doe je er water bij. Zorg ervoor dat de vlokken ruim onder water staan. Laat dit even aan de kant staan, zodat de speltvlokken alvast water kunnen opnemen.

Doe er een snufje zout bij en een klontje boter en breng aan de kook.

Als het kookt, zet het vuur lager, maar laat pruttelen.

Voeg de geraspte gember en het sap van de halve citroen, limoen of sinaasappel toe. (Ik vind alledrie lekker, dus kon niet kiezen 😉 )

Terwijl dit allemaal tot een pap kookt, af en toe roeren. Wordt het te dik? Gewoon wat water toevoegen.

In de tussentijd snij je de appel in stukjes, en strooi er wat kaneel over.

Zet een koekenpan op een laag vuur en smelt boter.

Als de boter goed gesmolten is, doe je de appelstukjes, rozijnen en walnoten in de pan. Bak tot de appeltjes mooi verkleurd zijn.

Doe de blauwe bessen er vlak voor het einde bij, zodat die niet kapot gaan.

En het is klaar!

Zoals ik al in het begin aangaf; Ik maak meestal voor een paar ochtenden tegelijk de pap klaar. Het fruit doe ik wel op de ochtend zelf.

Als je de vooraf klaargemaakte pap uit de koelkast haalt, zal je zien dat die helemaal opgestijfd is. Dat is geen probleem! Doe er gewoon een flinke plens water bij en blijf het tijdens het opwarmen goed doorroeren.

Andere lekkere warme fruittoppings:

peer, bramen, Japanse wijnbes, Kaapse kruisbes, kersen, amandel, pecannoten….

En je verzint er zelf vast ook nog wel!

Let op!! Banaan is heel erg slijmvormend, probeer die te vermijden 🙂

EET SMAKELIJK!

p.s. Wat is jouw lievelingsontbijt, waar je je helemaal top door voelt?

HEB IK IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Had je een “light bulb”-momentje?
Ben je geïnspireerd en wil je meer waardevolle tips die je écht verder helpen? Ontvang ze wekelijks in je mailbox!
Je ontvangt het e-book “Je Pijn de Baas” er als bonus bij.

Comments (2)

  1. Leyla Gök 9 maanden geleden

    Lekker en gezond je gebruikte ingrediënten zijn voor mij ook lekker. Heb je recept gedownload. Maandag de alles halen.
    Dankjewel voor het delen per mail!
    Wat voor kosten zitten er 1 oktober verbonden aan de fybro club die dan aanvangt?
    Lieve groet Leyla Gök.

    • Auteur
      Inge 9 maanden geleden

      Ha Leyla,
      alvast eet smakelijk!
      Het streven is om regelmatig recepten te gaan plaatsen. Ik houd je op de hoogte.
      Wat betreft de fibro-pilot, daar neem ik graag persoonlijk contact met je over op. Kun je me mailen met je telefoonnummer, dan bel ik je zo spoedig mogelijk even. Het mailadres is info@prikkelingen.nl.
      Groeten,
      Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.