De Beste Studie Thee – recept

De Beste Studie Thee – recept
21 november 2017 Inge
studie thee recept Ping An Acupunctuur

Je bent al een tijd heel druk. Allerlei deadlines moeten worden gehaald, maar je hoofd lijkt niet meer mee te werken. Je onthoud niets meer en je slaapt er ook niet meer lekker door.

Dit is vooral frustrerend als je juíst veel moet onthouden. Wanneer je voor een examen zit, of als je een complex probleem aan het oplossen bent.

Hart energie

Wanneer je hard aan het studeren bent, doe je een aanslag op de energie van het Hart. In de Chinese Geneeskunde staat het Hart voor meer dan alleen de bloedpomp achter je ribben. Het omvat een complex systeem waar niet alleen lichamelijke functies aan verbonden zijn, maar ook emoties en mentale functies. En juist een van die mentale functies, namelijk het geheugen, gebruik je tijdens het studeren. In de Engelse taal geeft de uitdrukking “To learn something by heart” mooi de verbinding aan tussen geheugen en het Hart.

Als je over langere tijd een aanslag doet op je Hart energie en deze niet voldoende aanvult, lijkt het alsof je hoofd spontaan in een zeef is veranderd. En helaas, dit komt eerder voor bij vrouwen dan bij mannen. (Sorry dames…..)

Maar er is een oplossing in de vorm van een lekkere thee. Deze Studie Thee, zoals

studie thee jujube

jujube of rode dadels

ik het gedoopt heb, voedt de Hart energie door de vruchtjes die erin zitten. En hieronder staat hoe je het maakt.

Recept Studie Thee

Je hebt nodig:

  • Een pannetje
  • Een halve liter water
  • 5 gedroogde jujube (rode dadels)
  • Een handje gedroogde longan

De jujube en longan koop je bij een Chinese Supermarkt in de buurt,
of online bij  Oriental Webshop.

studie thee longan

gedroogde longan

Doe alle ingrediënten tegelijk in het pannetje en breng aan de kook. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer een kwartier door koken.

Giet het door een zeefje in je beker, als je niet van stukjes houdt. Als je de vruchtjes lekker vindt, kun je ze natuurlijk gewoon opeten.               Let op: Je kunt er wel teveel van eten. Dus eet er per dag niet meer dan wat je hebt gekookt in één pannetje.

Doe alle ingrediënten tegelijk in het pannetje en breng aan de kook. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer een kwartier door koken.

Drink het tijdens de studie of tijdens je werk, om gelijk je Hart energie te voeden als je het nodig hebt.

Ik wens je veel succes en een heldere geest!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.