Welke feestjurk hangt in jouw kast stof te vangen?

Welke feestjurk hangt in jouw kast stof te vangen?
17 mei 2018 Inge

Een Royal Wedding!

Prins Harry gaat trouwen met Meghan en ik zit er klaar voor. En daar schaam ik me niet voor, punt. Ik houd van de tierelantijnen, van de traditie, en het allerleukste vind ik De Jurken. Alle jurken, van alle dames die op tv te zien zijn.

Het komt vooral omdat ik zelf erg van jurkjes houd, maar ze minder snel zelf draag, behalve voor speciale gelegenheden. Ik had best een paar leuke in de kast hangen, maar er was een periode dat ik helemaal geen nieuwe meer kocht. En dat was de schuld van mijn stomme knieklachten en de bijkomende paniekaanvallen.

Het kwam zo…

Ik zou naar de verjaardag van mijn vriendin gaan. Natuurlijk zou ik gaan! Ik had er echt verschrikkelijk veel zin in en omdat het een echt feest zou worden (niet in een kringetje met een wijntje en een blokje kaas) was ik all out gegaan. Ik had een feestelijke jurkje gekocht mét bijpassende schoentjes.

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dat niet zo snel doe. Maar kom op, een feestje had ik al een tijd niet gehad en het ging om één van mijn beste vriendinnen.

Feestjurk weer in de kast

De avond van tevoren had ik m’n nieuwe jurkje al klaar gehangen, ik zag het al helemaal voor me. En toen was het de dag van Het Feest.

’s Ochtends ging het nog wel, ik was wel een beetje gespannen, had ook niet zo goed geslapen, maar ik had alles nog onder controle.

Als ik heel eerlijk ben, had ik in de voorgaande week al weer meer last gehad van mijn knie. Ik was er alweer een paar keer doorheen gezakt en door m’n rare waggeltje, had ik ook een beetje pijn in mijn onderrug.

Die ochtend was ik in mijn hoofd dus eigenlijk vooral bezig met het probleem Knie & Rug niet verder uit de hand te laten lopen. Heel gek, maar de stress liep richting vertrektijd behoorlijk op, want natuurlijk werd de pijn steeds erger.

En ik wilde zó graag!

Maar het ging niet.

Het verhaal eindigt in een huilerige telefonische afzegging, ik met blêrende koppijn en een rug die niet meer wilde bewegen in bed en mijn feestjurk ongedragen weer in de kast. Wat een domper!

En dat was eigenlijk alleen maar het begin, want dit incident zorgde ervoor dat ik de volgende keren dat er een leuke gelegenheid was, op dezelfde manier uiteindelijk thuisbleef.

Welke feestjurk heb jij nog nooit gedragen?

Herken je dat, dat je de leuke dingen voorbij laat gaan, omdat je chronische pijn, en alles wat daarbij komt, roet in het eten gooit?
Maak jij je eigen klachten ook alleen maar erger door ze aandacht te geven en er eigenlijk al van uit te gaan dat ze je leuke dag zullen verpesten?

Dat is toch ontzettend stom?

Wat ga jij de volgende keer anders doen als je iets leuks op de agenda hebt?

Wanneer trek jij je feestjurk aan?

Ik heb inmiddels geleerd hoe ik het voor kan zijn, hoe ik de regie in eigen handen hou.

En mijn feestjurk hangt niet meer stof te vangen.

HEB IK IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Had je een “light bulb”-momentje?
Ben je geïnspireerd en wil je meer waardevolle tips die je écht verder helpen? Ontvang ze wekelijks in je mailbox!
Je ontvangt het e-book “Je Pijn de Baas” er als bonus bij.


dit veld niet invullen s.v.p.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.