Ieeeek, Naalden! – Waarom acupunctuur helemaal niet eng is.

Ieeeek, Naalden! – Waarom acupunctuur helemaal niet eng is.
8 november 2017 Inge
Acupunctuur is niet eng by Prikkelingen.nl

“Ik vind die naalden zo eng!” Dat is de reden die ik het meest te horen krijg, als mensen vertellen waarom ze nog nooit acupunctuur hebben gehad. Gisteren zelfs van een Chinees meisje. (Daar ging ik met mijn vooroordeel dat iedereen in China naar acupuncturisten gaat. Grinnik!)

Wat krijg jij voor beeld in je hoofd als je denkt aan acupunctuurnaalden? Ik weet nog wel waar ik zelf vroeger aan moest denken; Ik had ervaring met infuus- en injectienaalden en die DOEN PIJN. Dus toen ikzelf voor de eerste keer bij een acupuncturist op de behandeltafel lag, hield ik mijn adem in en mijn ogen stevig dicht. En …. Ik voelde helemaal niets! Ik keek, om te zien of er wel iets gebeurd was en zag tot mijn grootste verbazing slechts hele dunne naaldjes. Niet te vergelijken met de mij bekende naalden uit het ziekenhuis en bij de tandarts. Had ik dat van tevoren geweten…

Angst

Juist omdat ik de angst voor naalden zo goed begrijp, werk ik in mijn praktijk met de dunste naaldjes die er zijn. Deze zijn zo dik als een haar. Letterlijk.  Ook werk ik met tei shin. Dit is een metalen stokje waarmee ik op een acupunctuurpunt druk. Dat is zeker niet eng of pijnlijk.

Sommigen zullen ervaring hebben met dry needling bij een fysiotherapeut. Dat is dus geen acupunctuur! Acupunctuur is zo zacht mogelijk voor je lichaam en wordt juist vaak toegepast op plekken waar jouw pijn niet direct zit. Het is niet bedoelt om iets kapot te maken of te forceren, maar juist om te werken op het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Het is dus een samenwerking tussen jou en mij.

Wanneer je bij mij komt voor behandelingen, laat ik je van te voren zien en voelen waar ik mee werk. Dan lig jij niet met samengeknepen ogen en ingehouden adem op de tafel en werkt de behandeling een stuk beter.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.