Wat kies jij?

Wat kies jij?
16 maart 2020 Inge

Het allereerst wat ik ’s ochtends doe wanneer de wekker is gegaan, is mijn affirmatie app openen en de affirmatie van de dag lezen.

Iedere dag is dit een andere korte zin, die me stimuleert, versterkt of serieus aan het denken zet. Deze zin zeg ik een paar keer in mijn hoofd en neem ik mee de dag in.

 

Het is een inmiddels een gewoonte geworden, die me helpt om stevig en met een positief gevoel de dag te starten. Ook wanneer de omstandigheden uitnodigen om met je hoofd onder je kussen in bed te blijven liggen.

Gisteren was zo’n dag.

Ik werd niet wakker door de wekker, want zondag, maar met het onrustige gevoel dat ik al een tijdje heb, dankzij dat rondwarende virus. Blegh!

Automatisch greep ik naar mijn telefoon, opende de app en kreeg een zeer passende tekst in beeld:

“I may not be able to change the circumstance I am in, but I can change my attitude towards it.”

Ik kan dan misschien niet de omstandigheid waarin ik mij bevind veranderen, maar ik kan wel mijn houding ten opzichte ervan veranderen.

Het hielp direct.

De omstandigheid is een gegeven, daar zal ik het mee moeten doen. Maar ik heb wél een keuze hoe ik ermee omga.

Schiet ik in blinde paniek, of blijf ik rustig?

Ga ik hamsteren, of koop ik gewoon wat ik nodig heb en vertrouw ik erop dat er voldoende is voor iedereen?

Benadruk ik de problemen, of richt ik me op oplossingen zoeken?

In onzekere tijden kan het lastig zijn om stevig in je schoenen te blijven staan en niet meegesleurd te worden in de algemene onrust die er ontstaat.

Die onrust was ook goed te merken in mijn praktijk de afgelopen weken. Veel gesprekken die erover gingen, veel zoeken naar “wat betekent dit voor mij?”. En daarbij veel klachten van hartkloppingen, moeite met diep ademhalen en hyperventilatie. En daarbij ook de pijnklachten die verergerd waren.

Herken je dat?

Onrustige omstandigheden en onzekere tijden die meteen hun weerslag hebben op je lichaam en geest.

Het gevoel dat je het niet in de hand hebt, dat je de controle niet meer hebt.

Het toeval (?) wilde, dat ik voordat ik zelf die tekst gisterochtend op mijn telefoon las, de afgelopen weken al veel van die strekking met de mensen in mijn praktijk had gedeeld.

En hierbij, voor als jij er ook behoefte aan hebt, deel ik het ook met jou:

  1. Je hebt geen invloed op de omstandigheden, zoals ziekte en rondwarende virussen, maar WEL op hoe je er mee omgaat.
  2. Om wel de controle over jezelf te houden, kun je beginnen bij je energie bij jezelf te houden.Veel van mijn klanten en volgers zijn hoogsensitief. Die hebben gevoelige antennetjes voor wat erom hen heen gebeurt. Je kunt jezelf beschermen en die antennetjes wat intrekken.Je kunt je voorstellen dat je een onzichtbare jas aantrekt, die jou afschermt voor de meningen en energie van anderen.Je kunt je inname van informatie beperken tot één of twee keer per dag, in plaats van de hele dag op zoek gaan naar méér, méér, méér.
  1. Let op je ademhaling.Zit die heel hoog?  Probeer ‘m dan naar beneden te krijgen. Hierdoor haal je ook je eigen energie meer naar binnen in je lichaam.Neig je naar hyperventilatie? Ga dan niet heel diep in ademen, maar concentreer je eerst op je ademhaling rustig te krijgen.

    Als je daarna de onrust in je hoofd aan wilt pakken kun je ademen volgens het patroon 4-7-8.

    4 tellen inademen, 7 tellen vasthouden, 8 tellen uitademen. En dit een paar keer herhalen.

  1. Check regelmatig bij jezelf of wat je DENKT, klopt. Check in met je intuïtie, want jij weet, je lichaam weet wat goed is.

Omdat ook ik de omstandigheden niet kan veranderen, maar wel hoe ik ermee omga, heb ik besloten dat de praktijk voor de komende weken sluit.

Maar niet online!

Ik zal de komende weken veel aanwezig zijn op Facebook en Instagram, om hier nog steeds iedereen te ondersteunen met tips voor het leven met chronische pijn. Volg je me daar al?

Voor de mensen die serieus aan de slag willen met hun chronische pijnklachten, geef ik dinsdag 24 maart weer het webinar “In 5 stappen Grip Op Je Pijn”. Hier kun jij ook gratis aan deelnemen. Aanmelden kan HIER.

Ik wens je deze week rust en kalmte.

KLAAR MET JE CHRONISCHE PIJNKLACHTEN?

Schrijf je dan nu in voor Prikkelingen en ontvang wekelijks handige tips en inzichten,
over alles wat met chronische klachten te maken heeft, in je inbox. Als cadeautje ontvang je direct jouw inzichtdagboek. Wil jij de eerste stap zetten naar meer controle over hoe je je dagelijks voelt? Stop met aannames en begin bij de feiten.

Voornaam
E-mailadres
Ik heb het privacy reglement hier gelezen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.